Taman Negara
Door: Lando
Blijf op de hoogte en volg Lando
01 Augustus 2011 | Maleisië, Kuala Lumpur
De laatste dag in Kuala Lumpur zijn we naar het zeeaquarium gegaan. Iets wat voor duikers natuurlijk helemaal super is! Zeker voor iemand die niet meer mag/kan duiken. Mooi om deze wereld weer eens te zien vanuit het water.
De dag daarna vanuit Kuala Lumpur de bus gepakt naar Taman Negara. Korte rit van 4 uurtjes die vervolgd werd door een prachtige 3 uur durende boottocht door de jungle heen. Eenmaal aangekomen in Taman Negara wisten we niet wat we zaten.. we dachten dat we in een hill tribe achtig dorpje zouden komen zonder stroom en andere voorzieningen. Fout, best een groot dorpje met alle voorzieningen (bijvoorbeeld internet).
Op de dag van aankomst hebben we gelijk een nacht jungletrekking gedaan. Op zoek met zaklampen naar spinnen, schorpioenen, gigantische mieren en groter wild zoals neushoorns en olifanten. De laatste 2 niet gezien, het bleef bij insecten. Echt, ALLE insecten zijn hier huge! Een mier is bijvoorbeeld groter dan het vingerkootje van je duim, een termiet komt in de buurt en ook de spinnen waren biggie (en goed aanwezig ook!).
De volgende dag nog maar een jungle trekking doen. Ditmaal naar de beroemde canopy walkway. Dit is een touwbaan die je door de jungle meeneemt en 40+ meter boven de grond hangt. Super vet! Hierna nog een goede 3 uur bergje op bergje af gedaan. Hier wat leuke uitzichten gehad en als tarzan aan lianen kunnen slingeren. Wederom geslaagd!
Na een goede maaltijd (dat kunnen ze goed hier in Maleisie!) en een korte powernap was het al weer tijd voor de volgende activiteit: Rapid shooting! Dit is met een klein houten bootje keihard door stroomversnellingen heen varen. Binnen 2 minuten doorweekt en de boot volgelopen. Mooie ervaring, mooiste was nog de natuur er omheen. Prachtig! Aapjes, waterbuffels, grote reptielen enz. Top. Na een uurtje varen een stop gehad, hier wat gezwommen en, jaja hij was er weer.. Een ropeswing! Deze natuurlijk totaal gedomineerd, ben de master van de backflip, zonder twijfel.
Later in de middag nog wezen vissen in de rivier met wat Nederlanders (zit het hier trouwens vol mee!) onder het genot van mijn gitaarspel;)
Vermaken ons prima hier! (zoals gewoonlijk..) Morgen door naar de eilanden! Vanaf nu niets anders dan zon, zee en strand! Pulau Perhentian gaat de eerste worden (zoek maar op google). Hier zullen wij morgen al aan het snorkelen zijn. Wees jalours!
Dikke boks! en tot de volgende keer!
@iedereen: leuke berichtjes! Thnx
01 Augustus 2011 - 15:46
Theo Snijders:
Ik heb foto's en filmpjes van Pulau Perhentian bekeken. Man, je bent in het paradijs terecht gekomen, ziet er prachtig uit. Het ga je goed, Groetjes Theo -
01 Augustus 2011 - 16:31
Bonnita En Jaco:
GE-WEL-DIG.....
dat je dit mee kan maken
Kus. Papa en mama. -
02 Augustus 2011 - 06:03
Zusje:
Hallo Lando. ik geniet van je reisverslagen en ervaringen. Het is wel overweldigend; geweldig en ik blijf je op de voet volgen. Je foto's zijn adembenemend. Pas goed op jezelf en GENIET.
Kus van "tante" Zusje (uit Den Haag) xxx -
07 Augustus 2011 - 20:58
Dianto:
Gast wat een zieke dingen maak jij mee.Ik ben sowieso jaloers.
Veel plezier verder dianto