Sihanoukville
Door: Lando
Blijf op de hoogte en volg Lando
24 Juli 2011 | Cambodja, Preah Seihanouk
De busrit van Siem Reap naar Sihanoukville was er een om (alweer..) nooit meer te vergeten. Het was een hele luxe slaapbus waar iedereen op een grote stoel zat die bijna helemaal plat kon en de bus had airco. Klinkt goed toch? Ja, alleen stond die airco op standje zuidpool! Iedereen vesten aan, lange broeken, lakens enz. Het was niet genoeg. Dan zou je denken, doe die airco toch gewoon uit?! Nou dat kon niet, want er was één persoon die 'niet voor niets' voor de airco betaald had, dus hij moest aan blijven. Sommige mensen...
Goed, aangekomen in Sihanoukville. Super chill dorpje, aan het strand en veel touristen. Het eerste wat wij gingen doen was dan dus ook: strand! Heerlijk. Aan het eind van de middag in een restaurantje gezeten aan het strand en met de lokale bevolking spelletjes gespeeld om armbandjes. Dat ging zo, won ik, kreeg ik een bandje gratis. Won hij/zij, dan moest ik er een kopen voor 1 dollar. Een half uur later zat werkelijk mijn hele arm VOL met bandjes! Grotendeels door het feit dat ik onverslaanbaar ben met 4 op een rij;)
Die avond met een groepje weer naar het strand gegaan. Hier zitten alle kroegjes dus daar moesten we zijn. Vuurstokzwaaiers op het strand, buckets in de hand en fluoriserende verf over je hele lichaam. Geniaal:P Geef mij een potje verf, een oorstokje en ik zorg er voor dat iedereen er als een clown uit zal zien! Met mijzelf als opperclown natuurlijk:P
Sihanoukville is dus een prima plaats voor backpackers, helaas ook voor een ander soort volk. Namelijk de kansloze westerse hafbejaarde figuren. Van die mensen die zwaar falen in hun leven en hier veel te jonge vriendinnetjes 'kopen', bah.
Nou, het is nu half 8, mijn kater is bijna over dus het is weer tijd voor het strand. Op naar JJ's bar waar je een bucket kan kopen van 5 liter (+ gratis t-shirt).
*update*
Het is nu de vierde dag in Sihanoukville. Deze dagen zijn helemaal super geweest, we verblijven in een chill guesthouse (beide een 2-persoons bed, redelijk luxe, goed restaurant en 3 dollar per nacht), het stappen hier is elke avond perfect geweest en de mensen hier zijn lachen.
Het is wel leuk om te zien dat hoe langer je ergens blijft, hoe meer bekenden je steeds tegenkomt. Zo zijn wij hier 3 Fransen tegen gekomen die we kenden van de busrit naar Don Det en die we ook weer in Siem Reap tegen kwamen. Zelfde net zo met een Nederlands meisje, hebben we de boottocht en Luang Prabang mee gedaan en kwamen we plots tegen bij de tempels van Angkor Wat en nu ook weer hier in Sihanoukville.
Wat het uitgaan befteft. Super! Dag 1 was de avond van de fluoriserende verf, de volgende avond stond iedereen in de zee te feesten en gisteren ben ik samen met een Amerikaanse gast de onverslagen beerpongkampioen van Sihanoukville geweest.
Sihanoukville was mooi, goed van genoten. Toch gaan we hier niet langer blijven. We willen nog zo veel zien! Morgen vertrekt de bus naar Phnom Phen, de hoofdstad van Cambodja. Hier willen we de Killing Fields zien en het Tol Slueng museum bezoeken. Na Phnom Pehn gaan we door naar het volgende land, Maleisie!
Cheers!
Ohja, als huidig beerpongkampioen van Sihanoukville daag ik iedereen in Soest uit om tegen mij te spelen, ditmaal volgens de echte regels;)
24 Juli 2011 - 20:55
Je Neefje:
Reis gaat zo te horen super.
Dacht die gene die de airco aan wou niet van dat die airco uit moest?
Veel plezier met je reis. -
26 Juli 2011 - 00:28
Joyce:
Hahaha, geweldig!! Wij gaan een x 4 op een rijen want ik win t!! Veel plezier nog Lan! Xx -
26 Juli 2011 - 12:32
Oma:
hoi schat drink je verstand niet weg,ha ha geniet maar lekker ,wij denken aan je,ik zie het voor me,,echt LANDO,,,,,dikke KUS oma -
26 Juli 2011 - 14:10
Bonnita:
Op naar de volgende belevenis,
prachtig allemaal, wij genieten mee
Dikke kus,
Mama. -
28 Juli 2011 - 13:00
Ries:
hoi Lando ga achter de Thaise meiden aan pakken wat je pakken kan geniet groetjes Ries -
04 Augustus 2011 - 16:08
Lisa:
Fucking vet om dit allemaal te lezen! hier kunnen mijn vakanties niet tegen op haha. Geniet er nog van neefie. dikke kus